U bent hier: Home > Meer begaafdheidsaanbod
Passend leerstofaanbod

Meer begaafdheidsaanbod

Samen 'out off the box' denken

Stichting Nije Gaast wil tegemoet komen aan de onderwijsbehoeftes van alle kinderen. Daarom wordt er gewerkt vanuit een eigentijds en actueel beleid voor kinderen die meer kunnen en meer uitdaging nodig hebben. Hier zijn we trots op! Want onze visie is dat kinderen zo lang als kan op de eigen school onderwijs kunnen krijgen.

 

Dit houdt in dat ook voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong een passend aanbod qua leerstof is op elke school.

Alle leerkrachten van Nije Gaast hebben scholing gericht op meer- en hoogbegaafdheid gevolgd. Daarnaast heeft elke school een coördinator hoogbegaafdheid.

Op deze manier zal er voor de meeste meer- en hoogbegaafde leerlingen van Nije Gaast op hun eigen school voldoende ingespeeld kunnen worden op datgene wat voor deze kinderen belangrijk is (individuele leerbehoefte).

 

Hier gaan we voor!

Binnen onze scholen stimuleren we ontwikkeling en samenwerking. We leren kinderen een eigen mening te vormen, maar daarbij ook open te staan voor ideeën van anderen. Leerlingen ontdekken vanuit hun eigen achtergrond verschillende levensopvattingen. Door onze kinderen een breed beeld van de wereld te geven, begeleiden we hen in het ontdekken van hun eigen identiteit en leren ze andere opvattingen te begrijpen en te respecteren.