U bent hier: Home > MR en OR

MR en OR

Samen de schouders eronder!

Een school is een gemeenschap van kinderen, leerkrachten en ouders. Allen hebben een functie binnen de school.

Zonder hulp van ouders zouden veel activiteiten binnen een school niet kunnen plaatsvinden.

 

MZR

Onze medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit een oudergeleding en een personeelsgeleding. Voor een aantal besluiten hebben wij vooraf advies of instemming van de MR nodig. U kunt denken aan beleidszaken. De MR vergadert zes keer per jaar over schoolbeleid dat met het personeel en ouders te maken heeft, zoals formatie, vakantierooster, schoolgids en schoolplan. Op It Finster wordt de MR gevormd door drie vertegenwoordigers van het personeel van de school en drie vertegenwoordigers van de ouders.

De MR bestaat uit de volgende personen:

OR

In de ouderraad (OR) van It Finster zitten een aantal enthousiaste ouders die ons helpen bij het organiseren en uitvoeren van diverse schooluitjes, excursies, feesten en activiteiten. Gelukkig doen we het samen, want deze helpende handen hebben we echt nodig!

De OR bestaat uit de volgende personen:

Communicatie en informatie

Een goed contact tussen de ouders en de school is een wezenlijk onderdeel van het onderwijsleerproces. Bovendien hebben de ouders van de leerlingen recht op zoveel mogelijk informatie wat betreft hun kinderen. Een goed contact komt van twee kanten. Dit kan in de Nederlandse taal, maar ook het Fries is geen probleem. Wij stellen het op prijs dat de ouders contact opnemen met de school als er iets is. U mag er op rekenen dat wij dat ook zullen doen. Elke maand verschijnt het informatieblad “It Finsterke”. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden. Zo wordt u op de hoogte gehouden van de actuele zaken op school.