U bent hier: Home > MR en OR
We doen het samen!

MR en OR

Betrokkenheid

Een school is een gemeenschap van kinderen, leerkrachten en ouders. Allen hebben een functie binnen de school.

Zonder hulp van ouders zouden veel activiteiten binnen een school niet kunnen plaatsvinden.

 

MR

De Medezeggenschapsraad (MR) houdt zich bezig met het beleid van de school. De raad bestaat uit twee personeelsleden (personeelsgeleding) en twee ouders (oudergeleding). De MR in een officieel inspraakorgaan conform de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS). Op een aantal besluitvoornemens van de directie en het bestuur heeft de MR advies- of instemmingsrecht (bv. formatie, vakantieregeling, begroting, schoolgids). De MR kan de directie en het bestuur ook gevraagd of ongevraagd advies geven. Als ouder kunt u met vragen bij de oudergeleding van de MR terecht. De namen van de leden vindt u in de schoolgids.

OR

De ouderraad (OR) houdt zich bezig met de vieringen op school. Zij geeft kleur aan de school en zorgen er samen met de leerkrachten voor dat alle activiteiten die buiten het reguliere lesprogramma vallen (bv. Sinterklaasfeest, kerstviering, paasviering) goed georganiseerd worden. We zijn erg blij met zo’n actieve ouderraad waardoor we leuke vieringen kunnen organiseren. De OR bestaat uit zes ouders. Daarnaast is één van onze leerkrachten benoemd als evenementencoördinator. Zij is contactpersoon vanuit school voor de OR.

Communicatie en informatie

Wij maken gebruik van de ouderapp Parro om ouders/verzorgers handig en snel te informeren. Als uw kind op onze school ingeschreven wordt, ontvangt u een activatiemail + koppelcode en krijgt u toegang tot deze besloten gebruikersgroep. Alleen ouders en leerkrachten hebben toegang. Wij gebruiken de Parro-app o.a. voor nieuwsberichten, uitnodigingen voor gesprekken, het delen van foto’s van activiteiten, het voeren van 1 op 1 gesprekken. Ook kunt u uw privacy voorkeuren (AVG) instellen via Parro.