U bent hier: Home > Kernwaarden
Onze visie en missie

Kernwaarden

Waar we voor staan

Het team van CBS de Klinkert heeft een heldere visie op het kind, de maatschappij en de rol van de school hierin. De school weet wat zij wil met haar pedagogische opdracht en het onderwijsaanbod voor de leerlingen van de school.

 

 

Deze visie wordt regelmatig besproken en aan de hand van nieuwe ontwikkelingen al dan niet bijgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt van onze visie zijn de drie basisbehoeften van ieder mens: relatie, competentie en autonomie. Met alle aspecten van ons onderwijs, sluiten wij aan op één of meerdere van deze basisbehoeften.

Kernwaarden

  • Veiligheid (relatie)
  • Individuele ontwikkeling (competentie)
  • Respect voor elkaar (relatie)
  • Zelfstandigheid (autonomie)

Vanuit deze vier kernwaarden hebben we onze speerpunten geformuleerd.

 

 

Communicatie en informatie

Wij zien onze school als een gemeenschap van leerlingen, ouders en leerkrachten. Wij gaan graag met u in gesprek over de ontwikkeling van uw kind en nodigen u ook van harte uit om te helpen bij activiteiten die op school plaatsvinden. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind een fijne tijd heeft op CBS De Klinkert!

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkeling van uw kind door middel van contactavonden en rapporten. Praktische informatie krijgt u via de website en nieuwsbrief ‘Medeklinkert’. Onder de knop Praktische Informatie vindt u onze schoolgids, waar u meer informatie kunt vinden over onze visie en aanpak.