Onderwijs op maat in een veilige en uitdagende leeromgeving!

Welkom op de Cocon

betekenisvol en uitdagend NT2 onderwijs

De Cocon is een school voor nieuwkomers. Ons betrokken team verzorgt onderwijs aan kinderen met een anderstalige achtergrond, woonachtig in de gemeente De Fryske Marren.

Onze leerlingen komen uit diverse landen. Hun achtergrond is zeer divers. Maatwerk is bij ons daarom de standaard. Iedere leerling wordt gevolgd in een eigen leerlijn.

 

Uw kind leert op De Cocon de vaardigheden die nodig zijn om op school, maar later ook in de Nederlandse maatschappij goed te kunnen functioneren!

Goede structuur

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen, ieder met hun eigen culturele achtergrond, kennis bij te brengen, maar ook leren wij ze zelfstandig keuzes te maken, samen te werken, creatief te denken en te communiceren om ze goed voor te bereiden op een plek in de Nederlandse maatschappij. Dat is waar De Cocon voor staat.

Betrokken leerkrachten

Op onze school heerst een veilige, vertrouwde en open sfeer. Onze enthousiaste en betrokken leerkrachten hebben allemaal bewust gekozen voor het NT2 onderwijs en dragen het een warm hart toe. De leerkrachten zijn duidelijk in wat zij van leerlingen verwachten en bieden een goede structuur. Zo helpen wij uw kind op weg naar de toekomst!

Onze speerpunten