U bent hier: Home > MR en OR

MR en OR

Samen de schouders eronder!

Een school is een gemeenschap van kinderen, leerkrachten en ouders. Allen hebben een functie binnen de school. Zonder hulp van ouders zouden veel activiteiten binnen een school niet kunnen plaatsvinden.

 

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) houdt zich bezig met het beleid van de school. De raad bestaat uit drie personeelsleden en drie ouders. De MR is een officieel inspraakorgaan conform de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS). Op een aantal besluitvoornemens van de directie en het bestuur heeft de MR advies- of instemmingsrecht (bv. formatie, vakantieregeling, begroting, schoolgids). de MR kan de directie en het bestuur ook gevraagd of ongevraagd advies geven. Als ouder kunt u met vragen bij de oudergeleding van de MR terecht. De namen van de leden vindt u in de schoolgids. De vergaderingen van de MR zijn openbaar. De data zijn terug te vinden in onze jaarkalender. De notulen van de MR worden na goedkeuring van de leden via Social Schools gedeeld met de schoolgemeenschap.

Wilt u ook in de MR? U kunt bij de directeur van de school informatie krijgen.

Ouderraad

De ouderraad (OR) houdt zich bezig met de vieringen op school. Zij geven samen met de activiteitencommissie kleur aan de school en zorgen ervoor dat alle activiteiten die buiten het reguliere lesprogramma vallen (bv. Sinterklaasfeest, Kerstviering) goed georganiseerd worden.

 

Verlofregelingen voor kinderen

Wanneer u voor uw kind (-eren), om andere redenen dan ziekte, verlof aan wilt vragen moet u dat schriftelijk bij de locatieleider indienen. Hiervoor wordt u verzocht om een formulier in te vullen. Deze wordt door de locatieleider ondertekend voor goedkeuring en gaat vervolgens naar de leerplichtambtenaar van de gemeente Súdwest Fryslân.Als regel kunt u verlof aanvragen voor die zaken, die in het bedrijfsleven ook worden toegestaan bij speciale familieomstandigheden. Afspraken voor tandarts, dokter, ziekenhuisbezoek e.d. zijn mogelijk onder schooltijd, maar indien mogelijk liever niet.Het formulier om verlof aan te vragen kunt u hier downloaden: